Ceviche

maj 30, 2015 i Fisk, Recept

Ceviche görs på rå fisk. Det kan vara vit fisk, lax, pilgrimsmusslor eller räkor. Tänk bara på att frysa fisken eller skaldjuren tre dygn innan tillagning så eventuella parasiter dör.

Till 2 pers behöver du: Ceviche

1-2 avokado
2 tomater
1 liten mango
gurka
blandade gröna blad
½ röd chili
saft från ½ citron och 1 lime
1 vitlöksklyfta
koriander
salt
200-300 g tinad fisk eller råa räkor

Ta fram lax och räkor i god tid så de hinner tina. Dela därefter fisken i ungefär 1×1 cm stora bitar. Låt räkorna vara hela. Lägg i en skål och pressa över citron och limesaft. Tillsätt finhackad chili och pressad vitlök. Låt marinera i kyl ca 30 minuter.

Skala och skär mango, avokado och tomat i tärningar. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med hjälp av en tesked.

När fisken/räkorna fått marinera klart så blanda ihop ovanstående ingredienser. Tillsätt blandade gröna blad precis innan serveringför volym. Krydda med koriander och flingsalt efter tycke och smak.

#frukost
#fisk

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...