Surdegs pannkakor av bovete

Kresser kallade de här pannkakorna för heavenly sourdough pancakes. Well, jag skulle nog inte beskriva dem som heavenly…Anyways, det är alltid kul att prova något nytt och det är möjligt att jag kommer göra de här pannkakorna igen. Med någon typ av krydda kan de bli en god wrap tänker jag mig.

Bovetet la jag i blöt i en skål med lock under 24 timmmar. När tiden hade passerat jäste det lite lätt i skålen. Då var det dags att hälla av vattnet och skölja kornen noga. Sedan hällde jag tillbaka kornen i skålen och tillsatte lite nytt vatten och mixade därefter blandningen till en jämn smet. Sedan satte jag på locket igen och lät smeten jäsa ytterligare 24 timmar.

Det luktade lite funky om degen. Sur deg 😀

När han stått till sig dessa 24 timmar var det bara till att blanda ihop resten av ingredienserna till pannkakssmeten. Ägg, lite salt och kokosmjölk. Jag åt mina pannkakor med sallad, avocado och lax. Bovetet gör så att det smakar lite…gräsigt. Skulle därav inte göra dessa pannkakor och servera med bär, frukt och grädde. Men som sagt, lite örter i degen så kan det bli till en fin och nyttig wrap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *