Halstrad tonfisk med sesamdressing

Det här är en rätt som tar lite tid att laga. Många moment, men det är den värd! Jag har inga exakta mått på ingredienserna och sen beror det ju lite på hur hungrig man är - men ett ungefär kan jag bjuda på.

Till 4 pers behöver du:
1 stor påse blandade gröna blad (200 gram typs)

1 påse shiratakinudlar
1 morot
1 broccoli
vitkål
10 shiitake svampar
alfa alfa groddar
1 gurka
1/2 röd lök
1 pkt sockerärtor
1/2 burk kapris modell större
smör eller kokosolja att steka i
500 g färsk tonfisk
salt och peppar
sesamdressing

Dela tonfisken i 2 cm tjocka fileér och pensla dessa med smält smör eller kokosolja. Halstra sedan fileérna i en torr stekpanna 45-60 sekunder på varje sida. Salta och peppra. Lägg åt sidan för att vila och svalna.

Finstrimla vitkål och morot. Dela broccolin i små buketter och skiva svampen. Stek var ingrediens för sig i smör eller kokosolja. Kanske att man kan woka allt tillsammans och få till det, men jag vill ha spänstiga grönsaker därav kör jag var ingrediens för sig. Lägg upp på fat och låt det svalna! Vi vill inte ha det för varmt när vi ska blanda det med resten av salladen.

Skölj av nudlarna och dela dessa i mindre bitar och strimla rödlöken tunt. Dela gurkan på längden och ta bort kärnhuset med en tesked. Skär därefter i skivor. Blanda ner nudlar, salladsblad, groddar, rödlök, gurka, sockerärtor och kapris i en väldigt stor skål (eller två mindre). Häll ner de wokade/stekta grönsakerna och blanda väl! Lägg därefter upp på ett stort serveringsfat. Skär tonfisken i tunna skivor och servera denna tillsammans med salladen och sesamdressing. Sjukt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *