More is more

Dags att agera och ta tag i den här slumrande kroppen! Var en vända på gymmet idag och körde igenom ett av mina nya ben/rump-pass. Tog det ganska lugnt med tanke på att det är ett tag sedan jag tränade, samt att jag inte är helt hundra tack vare förkylningen. Anyways, planen för hur jag ska gå från pluffsig till fast är satt och det kommer se ut ungefär såhär.

Träningen
Kommer köra 4 dagar styrka per vecka fördelade på upper/lower -body. För att hålla ånga uppe kommer jag använda mig av superset och avsluta varje sådant set med någon typ av cardio. Exempelvis tunga deadlifts följt av lättare gobletsquats - avslutas med 45 sek hopprep, därefter vilar man innan man går på nästa set. Har tränat såhär tidigare och tycker det är både mer utmanande och roligare än att ”bara” lyfta.

Månd - ben
Tisd - överkropp
Onsdag - vila
Torsdag- ben
Fredag - överkropp
Lördag - intervaller
Söndag - vila

Men….utöver detta tänker jag dagligen ge mig ut på en timmes PW eller sölkorvsjogg (även på vilodagar). Jag har ju alltid varit en förespråkare av less is more när det gäller chronic cardio (och är det fortfarande) men nu tänker jag som sagt prova på och se vad det ger. Om det ger nåt. Ni vet, för att gå ner i vikt måste man ju träna mer och äta mindre 😉 är det inte så man säger?

Maten
Kommer inte bli några stora förändringar. Ska bara skala ner den. Med skala ner menar jag hålla det ”rent” och enkelt. Äta kött, fisk och grönsaker och addera till fett i sin ”naturliga” form så långt det går. Avokado, oliver, feta fiskar, fett kött, någon nöt. Kokosolja och smör kommer också att ha sin givna plats, liksom ost från får och get. Det ska inte fettbombas och jag tänker inte räkna kolhydrater. Så kommer de flesta av veckans dagar se ut. Kommer köra en fastedag alltså 6:1 och där känner jag att onsdagen lämpar sig bra. Kommer låta lördagen vara lite öppen för dagskänsla. Dvs vill jag köra på en liberalare frukost gör jag det. Vill jag äta chokladdoppade jordgubbar och dricka champagne så gör jag det - ostbricka kan vara helt ok till middag 😉

That´s the plan. Vägde som sagt in på 65,9 i måndags och hade ett midjemått på 74 cm. Time to get busy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *