Det här med att inte kunna sova

maj 22, 2014 i Hälsa

Det är tortyr! De två senaste nätterna har jag sovit totalt sju timmar. Damn you jet lag! I förrgår natt kunde jag inte somna överhuvudtaget utan låg vaken till fyra då jag bestämde mig för att gå upp och jobba lite. Efter det blev det ett besök på gymmet och en mjukstart för de smått förtvinade musklerna. Stack hem, duschade och åt frukost. Gick sedan och la mig och lyckades sova tre timmar. Tog mig igenom dagen i zombie-mode och däckade runt 22.

Vaknar runt två. Klarvaken. Försöker somna om, men det är hopplöst. Det gör inte saken bättre att mannen ligger bredvid och snarkar för kung och fosterland. Försöker kväva honom med kudden, slår honom, sparkar med benen i sängen men inget får stopp på snarkandet. Ägnade den nästkommande halvtimmen att surfa orsaker till varför man snarkar och alternativa lösningar på problemet. Tennisbollar i sängen eller en näsklämma ligger nära till hands. Att inte kunna sova eller att få sin sömn störd ett flertal gånger per natt är inget bra.

En annan sak jag börjat uppskatta är att somna utan TV och andra ljud. Förr har jag avskytt att gå och lägga mig i ett tyst mörkt rum - nu tycker jag det är värsta lyxen! Am I getting old, eller har jag bara blivit klokare 😉

Nu väntar ännu en dag i zombie-mode :/ Ska strax bege mig ut på en lång PW och försöka komma ur den här dimman. Något som är positivt är att det är soligt och redan 19 grader varmt! Välkommen sommar!