LCHF wrap

För tillfället är jag helt såld på wraps och äter det i stort sett varje frukost. Kan varieras och smaksättas i det oändliga och är dessutom ett bra tortilla substitut till tacos

Till 1 wrap beöver du:
2 ägg
2 msk grädde eller kefir
1 msk vatten
1,5 msk fiberhusk
smör eller kokosfett att steka i

Smält smör eller kokosfett i en stekpanna. Blanda ihop ovanstående ingredienser och häll ner i pannan. När degen ”satt” sig lite är det dags att vända och trycka ut den så mycket du kan med en stekspade. Vi vill ju gärna ha den stor och tunn. Vänd ytterligare en gång, och tryck ut wrappen ännu lite mer. Låt sedan svalna något och fyll med valfri fyllning.

På bilden har jag grillad kyckling, bacon, parmesan, ruccola och currysås. Andra goda fyllningar är:

  • Tonfisk, purjolök, majjo, örtsalt, svartpeppar
  • Ruccola, färskost, pepparrot, lax, rödlök
  • Räkor, majjo, dill, citronsaft och skal, avocado
  • Smör, kanel, hallon, hackad mandel och riven kokos

4 reaktioner till “LCHF wrap

  1. Åh de levde jag på när jag började med LCHF för snart 4 år sedan! Kanske dax att damma av det receptet igen. SKulle egentligen vilja testa att göra en stor sats på plåt. Hmmm..

  2. Gjorde dessa för någon dag sedan och använde som tortillabröd. Det var fantastiskt gott och jag vill tacka dig för detta recept! Igår så ändrade jag lite i receptet och gjorde en tjockpannkaka, även denna blev väldigt god 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *