Kefirgryn

Med de här små grynen kan man göra egen kefir, smetana och en rad andra mjölksyrade grejer. Nomnom för immunförsvar, mage, tarmar och välmående. Har använt mig av ohomogeniserad och lågpastöriserad komjölk, men det ska gå bra att använda vilken mjölk som helst. Har ännu bara testat att göra kefir, men idag ska jag prova på att göra smetana och då använder man grädde istället för mjölk. Kanske lite överkurs att syra själv när det går att köpa färdigt - men det känns ändå liiiiite roligare när man själv varit delaktig i processen.

6 reaktioner till “Kefirgryn

  1. Var köper man kefirgryn? Själv har jag satt igång en ”ginger bug” för att göra nån slags ingefärsdryck, eller vad det nu kan tänkas bli av det.. 🙂

    1. Spännande! Hade faktiskt inte hört talas om det innan, men var tvungen att kolla upp det:D
      Anyways, jag hittade kefirgrynen i en nätbutik, http://www.harmoniqahalsobutik.se/halsokost/ovrigt/kefirgryn

  2. fedt fedt … har lige fået en portion kefir foræret, glæder mig til at komme i gang… bliver nu mindst 133 år 😀

    1. Lätt, kanske tom 150 😀
      Du måste prova att göra smetana, då använder man bara grädde och några matskedar färdig kefir. Så sjukt gott så jag finner inte ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *