LCHF pepparkaksmuffins med apelsin frosting

Saftiga och mjuka muffins med en sjukt god frosting. Utgick från degen jag använder när jag bakar lussebullar och ut kom dom här godingarna 😀 Håll till godo!

Receptet är beräknat till 12 muffins
100 g smör
4 ägg
3 msk sukrin
2 dl crème fraiche
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokomjöl
2 msk pepparkakskryddor
1 tsk bakpulver

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och sukrin pösigt. Tillsätt crème fraîche och smör. Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet. Fördela i 12 stora muffinsformar. Grädda i 175 grader 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting
200 g färskost
2 msk creme fraiche
rivet skal från 1 apelsin
1 msk sukrin
6 valnötter

Vispa ihop alla ingredienser och spritsa ut på muffinsen. Dela valnötterna i två delar och lägg en halva på varje kaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *