Varm sallad med brysselkål, chèvre och valnötter

december 18, 2013 i Grönsaker, Recept

Amen heeeej! Hur mår ni såhär en vecka innan jul? Har varit ganska tyst här inne och jag klandrar helt och hållet julen. Shit vad mycket det är man ska hinna med i december – och då slipper jag ändå handla julklappar och handla/laga all mat….I kväll slängde jag ihop en varm sallad, men en liten julig känsla. Rödkålen står för denna 😉

Receptet är beräknat till tre portioner:
300 g brysselkål
100 g rödkål
smör
1 pkt bacon
120 g chèvre
12 valnötter (12 halvor alltså)

Ta bort fula blad och halvera brysselkålen. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Strimla rödkålen och skär baconet i mindre bitar. Stek mjukt i lite smör. Häll därefter ner brysselkålen och blanda allt väl. Lägg upp på tallrikar och fördela chèvre och valnötter ovanpå salladen.

Galet gott!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...