5 hudvårdsprodukter du kan byta ut för att minska kemikalier i din kropp

oktober 26, 2013 i Hälsa

Vi tjejer är bra på att dagligen förse våra kroppar med en rad kemikalier. Tänker du någonsin på hur många olika produkter du använder? Produkter vars kemikalier lagras i våra fettceller under längre tid. Huden absorberar stora delar av det du smörjer in eller behandlar den med. Läs på innehållsförteckningen på dina flaskor. Förstår du vad du läser? Vad den innehåller? Tänk också på hur lång innehållsförteckningen är. Vad är allt detta? Här är mina topp 5 produkter som jag själv bytt ut mot hälsosammare alternativ när det kommer till kroppsvård.

1. Deodorant. Byt till en som är fri från aluminium och parabener. Själv använder jag den här från Urtekram.

2. Schampo, balsam och duschcréme innehåller till 99% SLS, (och en rad andra kemikalier - läs på dina flaskor så ser du vad jag menar) vilket retar huden och är en riktig miljöbov. Byt till en ekologisk tvål (finns schampotvål med).

3. Bodylotion. Innehåller parabener, ftalater och andra konserveringsmedel och kemikalier som kroppen absorberar. Byt ut mot en naturlig olja så som jojoba, oliv eller kokos. Smörj in oljan efter dusch, då huden fortfarande är fuktig och absorberas lättare.

4. Make-up rengöring. Byt ut allt (både till ansikte och ögon) mot vanlig olja. Jag använder olivolja. Funkar till och med på vattenfast mascara.

5. Torrschampo. Byt ut mot arrowrot, potatispulver eller maizena. Funkar på ljusa och råttfärgade hår :) Själv kör jag på arrowrot. Är du mörkhårig kan du testa att bland kakao med någon av ovanstående ingredienser.