Stekt blomkålsris med chorizo och kantareller

september 20, 2013 i Grönsaker, Recept

Här kommer ännu en variant på stekt blomkålsris. Denna gång med gott sällskap av lök, kantareller, chorizo och pak choi.

Gott till nötkött eller vilt.

Receptet räcker till ca 3 portioner. Beror såklart på hur hungrig man är, men det är en fingervisning i alla fall.

300 g blomkål
100 g kantareller
1 gul lök
smör
1 vitlöksklyfta
40 g chorizo

Riv blomkålen på grövsta sidan av rivjärnet, eller kör i matberedare till konsistensen blir som ris. Finhacka lök och chorizo.  Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Pressa ner vitlöken. Salta och peppra. Stek i lite smör (eller ankfett) tills de mjuknat och fått fin färg. Blanda ner blomkålen, tillsätt eventuellt mer smör och stek på medelvärme ca 8 minuter. Rör runt då och då. Dela pak choin i mindre, men ändå stora bitar. Låt den steka med under de två sista minuterna.

Servera till en god köttbit eller en färsbiff. Höstigt och gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...