Stekt blomkålsris med chorizo och kantareller

Här kommer ännu en variant på stekt blomkålsris. Denna gång med gott sällskap av lök, kantareller, chorizo och pak choi.

Gott till nötkött eller vilt.

Receptet räcker till ca 3 portioner. Beror såklart på hur hungrig man är, men det är en fingervisning i alla fall.

300 g blomkål
100 g kantareller
1 gul lök
smör
1 vitlöksklyfta
40 g chorizo

Riv blomkålen på grövsta sidan av rivjärnet, eller kör i matberedare till konsistensen blir som ris. Finhacka lök och chorizo. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Pressa ner vitlöken. Salta och peppra. Stek i lite smör (eller ankfett) tills de mjuknat och fått fin färg. Blanda ner blomkålen, tillsätt eventuellt mer smör och stek på medelvärme ca 8 minuter. Rör runt då och då. Dela pak choin i mindre, men ändå stora bitar. Låt den steka med under de två sista minuterna.

Servera till en god köttbit eller en färsbiff. Höstigt och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *