Dag 17 – the secrets of serotonin

september 18, 2013 i Dagens matintag

Köpte på mig några paket kräftor nu när de är hyfsat billiga, så det lär bli ett par frukostar med kräftröra inom det närmsta. Som vanligt startar jag dagen med kaffe, MCT och en skvätt kokosmjölk.

Frukost: Två kokta ägg, avocado och kräftröra på majjo, citron och dill.
Lunch: Grillade färsspett, stekt blomkålsris med chorizo och kantareller, ”bea”smör (smör smaksatt med dijon och dragon).
Middag: Tacosallad. Under berget av grönsaker gömmer sig ca 140 g kött. Det är en ganska lagom portionstorlek vad gäller protein för min del.

Läser just nu en bok om hormonet och signalsubstansen serotonin. Har sedan i somras fördjupat  mig i  sockerberoende, ätstörningar och känslobetingat ätande där just denna signalsubstans spelar en stor  och viktig roll. Serotonin gör såklart så mycket mer än ”bara” detta.  Det styr över ditt humör och hur du mår –  har inverkan på PMS, värk (huvudvärk, migräg, IBS) och påverkar din sömn för att nämna några. Sjukt intressant det här med hormoner!  Vad vi äter, hur vi sover, stressar, slappnar av, motionerar, vår omgivning, kemikalier – ja allt påverkar våra hormoner i än den ena eller andra riktningen. Allt hänger liksom samman. Kanske det här jag ska satsa på – endokronologi 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...