Experiment periodisk fasta

april 7, 2013 i Periodisk fasta

Taggad till tänderna inför detta experiment som inleds i morgon! För er som missat varför jag gör det här kan läsa inlägget ”Varför fastar du”.

Tänkte bara redovisa för hur jag ska genomföra det. Det viktiga är att jag har samma träningsmängd och lever likvärdigt under de två olika testperioderna – för att få så rättvisa resultat som möjligt. Kommer köra efter 16/8 upplägget och gå emot mina principer och därigenom  fasta varje dag. Under den första perioden kommer jag inte minska mitt kaloriintag utan ser till att jag kompenserar för den uteblivna måltiden (i mitt fall frukosten) vid de andra måltidstillfällena. Under experimentets andra del kommer jag minska mitt kaloriintag och inte kompensera för den uteblivna måltiden. Genom att göra detta hoppas jag få svar på om det är muskelmassa eller fett man tappar när man fastar med bibehållet respektive  minskat kaloriintag (det senare som de flesta tjejer verkar göra.)

På tisdag är det dags för ny mätning och denna får ligga till grund för testperiod ett. Vad som är trist är att PT:n är bortrest veckan därpå, så jag kommer inte få veta resultaten förrän period ett är över. Sad but true. På tisdag är det även dags för nytt styrketräningsupplägg och jag lägger The german volume training bakom mig. Känns nästan lite sorgligt (och jag som hatade det från början :) Det har i alla fall varit extremt utvecklande och jag har blivit grymt mycket starkare. Kommer på rak arm inte ihåg hur mycket muskelmassa jag ökat under månaderna jag tränat på detta sätt, återkommer med detta på tisdag efter mätningen. 

Då mitt liv ser ut som det gör tränar jag på morgnarna, alltid på fastande mage (sånär som på två koppar kaffe och pyttepyttepyttelite grädde.) Det kommer jag göra även nu. Kommer ta BCAA under träningen och ännu en gång efter avslutat pass. Mitt ätfönster kommer sträcka sig mellan 12:00-20:00 och huvudmålet blir således klockan 12:00, i alla fall på träningsdagar. Det är inte optimalt att vänta så länge med maten efter träningen, men då jag gärna vill ha mitt sociala liv kvar och kunna äta tillsammans med Fantastic och vänner får det bli såhär.

Vad tror vi om utgången? Jag hoppas på att den första perioden av experimentet ska ge resultat, så girlsen kan börjar äta igen 😉

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...