Paprikasås med chili

20120728-204006.jpg

Om du bara får äta en sås under resten av ditt liv - this might be it! Sjukt god. Söt, rund med sting. Vad kan man mer begära?

Till 2 dl sås behöver du:
1 röd paprika
1 chilifrukt
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
smör
1 krm salt
några varv med pepparkvarnen
2 dl crème fraîche (eller kesella, majjo, yoghurt - whatever you prefer)

Kärna ur paprika och chili och hacka dessa. Skala vitlöken och scharlotten och hacka även dessa. Smält lite smör i en stekpanna och låt ovanstående fräsa sig mjuka på ganska hög värme. Kör sedan i mixer till en jämn massa. Salta och peppra. Låt blandningen svalna något. Blanda sen med önskad ”såsbas”, som crème fraîche, majjo, kesella eller yoghurt. Passar till burgare, kyckling, korv, fläsk och nötkött.

2 reaktioner till “Paprikasås med chili

  1. Hej
    jag provade denna i dag och den var underbar, hela familjen gillade den. Tack för ett underbart recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *