LCHF saffransbullar (med mandelmassa)

december 4, 2012 i Baka, Recept

Receptet räcker till 12 bullar

4 ägg
2 msk sukrin
1 dl kesella
1.5 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl (arman prana)
2 msk fiberhusk
1.5 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
50 g smör

1 ägg till pensling
Hackad mandel till garnering

Fyllning (för den som vill)
1/2 sats mandelmassa
50 g smör
blanda ihop dessa två

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin pösigt. Smält smöret och rör ner saffran. Tillsätt smör och kesella i äggsmeten och vispa runt. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda väl och låt degen svälla 10 minuter.

Degen är lite kladdig, så strö lite kokosmjöl på bakbänken och ta även lite på dina händer. Rulla sedan degen till en rulle och dela den därefter i 12 delar och forma dessa till runda bullar.

Platta ut bullen något i handen och lägg på en klick av fyllningen. Gör till en bulle igen. Ta lite kokosmjöl på händerna om degen bråkar med dig 😉

Lägg sedan bullarna i formar, pensla med ägg och strö över lite hackad mandel. Grädda mitt i ugnene ca 15 minuter. Höj därefter värmen till 200, sätt på grillfunktionen (så de får färg) coh grädda ytterligare 3 minuter.

Fyllningen smälter samman lite med själva bullen, så smaken av mandelmassa blir inte så tydlig, ba så ni vet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...