LCHF Kantarellpaj med chorizo

Funkar som ensamrätt med en sallad, men det är även trevligt att servera den som ett tillbehör till en köttbit.
Passa på och njut av kantarellerna så länge det går. Snart är säsongen över 🙁 .
Inspiration hämtad från ett recept av Per Moberg.

Till en stor form behövs:

null
500 g kantareller
2 gula lökar
4 ägg
1.5 dl créme fraiche
125 g västerbottenost
1 dl hackad gräslök
1 rökt chorizo korv

Fixa först pajdegen och förgrädda denna. Rensa (putsa kanske man säger?) kantarellerna och dela dessa i mindre bitar. Hacka löken och den rökta chorizon. Stek alltihopa i smör, salta och peppra och låt det få fin färg. Häll ner svampblandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, finriven ost och hackad gräslök. Häll detta över pajskalet. Grädda i 200 graders ugn, 15-20 min.

Låt pajen sätta sig och svalna lite innan servering. Både ser trevligare ut och smakar mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “LCHF Kantarellpaj med chorizo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *