Inbakade oliver LCHF

Försvinnande gott…Lite småpyssliga att göra, ingen överkurs dock. Degen räcker till ca 20 inbakade oliver. Fast vet ni, jag hade lite stekt chorizo över, så jag fyllde några bollar med detta - och resten med oliver. Blev kär i båda två.

Till 18-20 oliver behövs
18-20 oliver (DUH!)
2 dl mandelmjöl
1/2 dl rapsolja (inte kallpressad, den smakar för mycket)
1,5 dl finriven parmesanost (spara 0,5 dl till garnering)
1 tsk oregano
1 msk vatten
1 ägg
paprikapulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, olja, parmesan och oregano i en skål. Forma sedan så gott det går till en rulle och dela degen i 20 lika delar.

Platta ut och lägg en oliv (eller färdigstekt chorizo) på varje platta och rulla ihop till en boll. Doppa sedan i ägg och lägg i en form. Strö över parmesan och paprikapulver och bland runt så bollarna blir jämnt kryddade. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Godast om de serveras när de svalnat. Rumstempererade alltså.

Funkar som drinktilltugg och på en tapas bricka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *