Kyckling med tomatsås, fetaost och oliver

Good evening world! Ni får hålla till godo med ännu ett recept i kväll. Imorgon kör vi träningstips så det smäller om det! Over and out

Receptet är beräknat till 4 portioner
600 g kycklingfile
500 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 schalottenlökar
1 msk oregano
salt och svartpeppar
150 g fetaost
ca 20 0liver

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn runt om i smör så de får lite färg. Salta och peppra. Lägg därefter ner i ugnsfast form (en ganska liten form.) Häll tomatkrosset i en skål. Tillsätt pressad vitlök, finhackad chili och schalottenlök. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Blanda runt och häll sedan tomatsåsen över kycklingen. Tärna fetaosten och fördela jämnt i formen. Tryck ner den lite och gör samma sak med oliverna. Sätt in mitt i ugnen ca 20 min.

Servera med något grönt till. Stekt blomkålsris, eller en blandad grön sallad. Perfekt att frysa in och ha som lunchlådor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *