Näringssnack med PT:n

I just love diskussionerna jag har med PT:n! I går började vi prata om PF, han mindes att jag gjort det kontinuerligt tidigare och ville veta hur jag åt och vilka resultat jag fått. Vad som är bra med mr PT är att han verkar ha ett öppet sinne till nya eating methods och hade själv blivit sugen på att prova PF sedan han läst på om ämnet.

Det är intressant att höra hans tankar och resonemang kring detta. Han tror absolut inte på att köra 16/8, sju dagar i veckan. Hellre 24 tim, en dag i veckan. Why? Jag vill minnas att han sa att om man gjorde enligt första alternativet skulle man inte kunna prestera optimalt och (kill me if I am quoting you wrong 🙂 ) man skulle tappa muskelmassa. Speciellt om man tränade på tom mage…

Ap ap ap, and no I say. Jag berättade om Leangains, MDA och om en tjej som faktiskt tränar på gymmet. Den sistnämnda jobbar själv som personlig tränare, har deltagit i Gladiatorerna och är grymt vältränad. And, she does 16/8 every day…Så det går säger jag. Mr PT är inte alls övertygad 🙂 . Jag tror att jag ska skicka iväg ett par bra länkar i ett mail till honom, bara för att bevisa att jag har rätt ha ha.

Det ena leder in på det andra och vi hinner diskutera både proteinintag, val av protein, kosttillskott och det mest dramatiska - timing av kolhydrater… Så himla kul att jag precis skrivit om detta. Han blev nästan galen på mig när jag sa att jag inte åt carbs i samband med träning. Han hade väldigt bestämda åsikter om ämnet - det behövdes verkligen för insulinet skulle frisättas och att det skulle bildas glykos som bränsle till musklerna. Jag försökte säga att det behövdes inte när kroppen var anpassad till fettdrift, men oj vad han inte köpte det alls ha ha ha. Som ni vet pratar och förstår han bara engelska - och att stå där och försöka argumentera medicinska termer på engelska…it was a win win för hans del 🙂 Jag fick bara stå där och ta emot hans uppläxning. Sista ordet är inte sagt än. Ska skicka honom på utbildning hos kostdoktorn när han itervjuar Peter Attia, uthållighetsatlet och läkare…Mohoho

En sak är säker, och det är att det är sjukt jäkla kul att få prata och diskutera kost och träning med någon som brinner för det lika mycket som en själv. Can´t wait til next session!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *