Stekt blomkål med kantareller, mangold och fetaost (LCHF)

Receptet räcker till hmm…4-6 portioner typs
1 blomkålshuvud
1 fänkål
1 liten grön zucchini
200 g kantareller
1 purjolök
1 påse mangold
1 vitlöksklyfta
smör eller kokosfett att steka i
svartpeppar och örtsalt
200 g fetaost

Börja med att riva hela blomkålshuvudet på grövsta sidan av rivjärnet. Stek i smör eller kokos tills det mjuknar. Tar bara några minuter. Salta och peppra och häll upp i en stor skål.

Dela svampen i stora bitar och skiva purjon. Stek dessa i smör och pressa ner vitklöksklyftan. Salta och peppra. När svampen börjar få lite färg slänger vi ner hackad zucchini och fänkål. Fräs tills det mjuknar något. Häll sedan ner grönsakerna i blomkålsrivet och blanda runt. Låt svalna innan du tillsätter mangold och fetaost.

Funkar att äta både kall, ljummen och varm. Det enda tråkiga när man värmer på den är att mangolden slokar. Men kan man leva med det är det helt ok.

Gott att ha till är lax, kyckling eller någon smakrik korv.

3 reaktioner till “Stekt blomkål med kantareller, mangold och fetaost (LCHF)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *