LCHF frukostpannkaka

Frukostpannkaka som smakar lite som ostkaka (tack vare bittermandeln.) Den är godast när den serveras ljummen. Mycket protein och lagom med fett. Bra start på dagen!

Receptet räcker till 4 port.
7 ägg
1.5 dl kesella (eller hälften grädde, hälften kesella)
250 g keso
50 g smält smör
1 krm vanilla bourbon
5 bittermandlar
lite hackad mandel

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och kesella (grädde). Rör ner keso, vanilj och det smälta smöret. Riv ner bittermandeln och blanda runt. Häll ner i en form som är ca 15×20. Strö över lite hackad mandel. Som vanligt hade jag hallon till. Färska denna gången 🙂

4 reaktioner till “LCHF frukostpannkaka

  1. Testade precis att göra Lchf ostkaka. Blev gött, men vi missade vanilj, så får testa ditt recept! Vi tog lite stevia strö i också, men det kanske man inte måste.

    1. Hejsan!
      Jag tycker inte att man behöver socker i, men det är såklart en smaksak. Pannkakan är godare dag 2, tyckte att den var lite salt dag 1, men det var borta till idag. Strange 🙂

  2. Tjohej!
    Nu har jag testat denna med!
    Första omgången blev jättesalt.. men som du skrev så var den mindre salt dag två.

    Nu gjorde jag iaf en ny omgång idag med med ”Hallonkesella”.. ( Är jag ute och reser näringsmässigt nu tro? ) Den blev iaf jättegod och ej salt alls. Hade i vaniljextrakt som jag köpte på Dominikanska, måste ju funka som vaniljsmak för där finns inget socker i den. Ren naturlig produkt. Trevlig kväll önskar jag från experimentköket.. 😉

    1. Shit vad du står i i köket:) ! Men det är kul, eller hur! Hmm, hallonkesella är inget jag använder själv, eftersom så fort det tillsätts en smak innebär det mer tillsatser. Men vaniljpulvret låter ju hur trevligt som helst! Fortsätt experimentera 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *