Pizza sallad

juni 4, 2012 i Grönsaker, Recept

Gör gärna salladen dagen innan. Den blir nämligen ännu godare dag två (och tre…och fyra). Oki, du kommer behöva följande:

viktål (beroende på hur mycket sallad du ska göra 1/4-1/2 lagom vitkålshuvud typs)

1 msk ättika

Pizza sallad

1/2 dl neutral olja (inget kallpressat alltså)

1 msk vatten

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 msk oregano

1 dl inlagd paprika

Riv viktålen jättetunt på mandolin. Har du ingen sådan så får du skära tunna strimlor (träligt!). Använder man sig av färsk vitkål är den ganska mjuk i konsistensen – vilket är önskvärt. Gör man inte det, brukar jag stöta den slicade vitkålen med mortelstöten. Då blir den lite slappare i konsistensen. Lägg sedan kålen i en stor skål och häll över paprikan.

Blanda sedan ihop alla ingredienserna till lagen i en skål och häll sedan detta över vitkålen. Blanda runt noga. Låt stå och dra till sig i ett dygn för bästa resultat, and then – enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...