Solkräm eller inte

Ska man eller ska man inte smörja in sig? Jag har varit mot, sedan för - men nu är jag mot igen. De flesta krämer innehåller ämnen som eventuellt kan vara cancerframkallande . Alltså tack, men nej tack. Det finns ekologiska krämer, så man bör ju kunna hitta några bra alternativ. Anledningen till att man smörjer in sig är att man ska kunna vistas länge i solen utan att bränna sig - check. Men kan man inte vistas lagom tid i solen, utan kräm och utan att bränna sig istället? Ett bra alternativ är såklart att sätta sig i skuggan, men man kan ju också skydda sig med kläder.

Kaftan bruden

Min plan för i år är att införskaffa en kaftan, stora solbrillor och en gigantish solhatt. Den får bara se till att vara lite tätare än kaftanbrudens. Annars finns det liksom ingen direkt vits med den…

Det finns för och nackdelar med allt. Som många säkert vet är det skitviktigt med D-vitamin. Jag tar själv tillskott under årets icke soliga månader (dvs typs nästan året runt), men så fort det är sol ute vill jag såklart ta del av den äkta varan. För att D-vitamin ska kunna bildas behöver man dock få sol på hela sin kropp (eller ja, nästan hela ;)) under ca 30 min.

Visst kan man bli rynkig om man vistas för länge i solen och ja - bränner man sig upprepade gånger ökar risken markant för att utveckla hudcancer. Men än en gång, allt handlar om hur mycket och hur länge. För min del blir det utan kräm - med kaftan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *