PT träning vecka 5

Can´t… move… my arms! Dom är helt slut! Bara till att slänga på tippen med det samma, för di e uttjänta. Vad hände där?

Idag körde vi igenom sista helkroppsprogrammet, chest dominant day. Och ja, precis som det hörs var det idag fokus på bröst - och i alla bröstövningar kopplar vi även in våra armmuskler. It killed them. Speciellt bicepsen. Anyways, bröstfokus betyder att vi börjar med den muskelgruppen och tränar den tungt och med få reps och gör övningen riiiiktigt långsamt- följt av en explosiv snabb övning - ingen vila emellan sk superset. Kan vara detta som sög livet ur dom. Är inte van att träna så….MEN JAG GILLAR DET!!! Dagens agenda såg ut såhär:

  • Flat bench press
  • Speed push ups
  • Seated cable row
  • Overhead bulgarian split squat
  • Incline bicepscurls (fast det var nog den här som sänkte mig…)

Why in english? För att herr PT pratar engelska och skriver då såklart även på engelska. Har ni testat göra snabba armhävningar efter att ni kört tungt på bänkpressen? En helt ny upplevelse!

Dagens läxa kom när jag skulle göra the bulgarian split squat. Man har ju alltid hört att benet ska böjas i en 90 gradig vinkel och knäskålen får absolut inte lov att ”gå utanför” tåspetsen..you fatt?? Herr PT sa att jag skulle vara tyst och sluta prata om det 🙂 Det är tydligen en dum jäkla hittepå regel som man ska ignorera (sen förklarade han varför) och jag kände bara - YES, tack för den. Ytterligare en sak men hört och trott på sedan man var liten…Lurad! (igen)

(Vill ni veta vilka mer tillfällen jag känt mig lurad kan ni kollanull, här, här och här.)

Till sist gick vi igenom en övning som jag inte känt mig helt hundra på - nämligen the cable cross - magen…Shit oh my god vilken skillnad det är på att göra en övning helt jävla rätt - och typs rätt…Jag älskar att PT träna! Snacka om att få ut maximalt av sin träning! Suger åt mig all info som en svamp. Bara slurp liksom.

Enough said for today. Ska slänga mig i soffan och läsa klart ”LCHF och träning”. Sjukt inspirerande!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *