Paj med chèvre, spenat och valnöt

Med eller utan pajskal? The choice is yours, eftersom båda funkar bra. Vill du göra ett pajskal har du recept på dettanull Till fyllningen behöver du:

250 g fryst spenat, hela blad

1 vitlöksklyfta

4 ägg

2 dl kesella

2 dl grädde

100 g chévre

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 dl grovt hackade valnötter

lite finriven parmesan

Har du valt att göra pajskal - gör detta färdigt först. Tina spenaten och krama ur all vätska noga. Lägg den sedan i pajformen. Tryck inte till den, utan låt den ligga lite fluffigt. Vispa ägg, kesella, grädde i en skål. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Rör runt. Häll blandningen i pajformen. Smula osten och fördela över pajen. Gör det samma med valnötterna. Till sist toppar vi det hela med lite finriven parmesan ost… In i ugnen i ca 20 min i 225 grader, sen är det klart. Funkar som ensamrätt, men det skadar inte att ha lite rökt lax till 🙂
Pajen går även bra att frysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *