LCHF lasagne

januari 29, 2012 i Kött, Recept

Det här receptet räcker till en stooooor lasagne. Använde en form som var nästan lika stor som en braspanna.

1.5 kg nötfärs

2 gula finhackade lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk paprikapulver

2 msk oregano

2 tsk salt

2 tsk chilipulver

några varv med pepparkvarnen

1 msk soja

2 msk tomatpuré

2 brk krossade tomater

100 g chorizo ölkorv

null

500 g keso

450 g fryst spenat (hela blad)

1 vitlöksklyfta

5 dl crème fraiche

2 dl grädde

100 g finriven parmesanost

några varv med pepparkvarnen

250 g mozzarella

Börja med att göra pastan. När den varit i ugnen skär man ut lasagneplattor i lagom storlek. Lägg åt sidan. Bryn färs i en (jätte)stor stekgryta (eller använd två något mindre grytor). Tillsätt hackad lök och pressa ner vitlöken. Tillsätt smör om det behövs. Bryn tills köttet är genomstekt. Hacka chorizon i små fina bitar och häll ner i grytan. I med alla kryddorna, purén, sojan och de krossade tomaterna. Låt små puttra 20 min.

Blanda keso, spenat och pressad vitlök i en skål för sig. Ställ åt sidan.

Häll crème fraiche och grädde i en kastrull. Låt koka upp. Riv parmesanosten och häll sedan ner denna i kastrullen. Peppra lite,blanda runt och dra kastrullen från värmen.

Pust, nu är alla komponenter för lasagnen klara :) Nu är det bara till att bygga ihop den. Jag gjorde såhär – köttfärs, kesoröra,lasagneplattor, ostsås, köttfärs,kesoröra, plattor, ostsås, köttfärs, ostsås och sen riven mozzarella över hela härligheten. Skjuts in i ugnen på 225grader. Ca 25- 30 min. När osttäcket fått fin färg är det klart.

Till detta hade jag blandad grönsallad. Ex ruccola, macheé, roman och krispsallad. Snyggt!

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...