Smarrig italieninspirerad hittepå gratäng

december 16, 2023 i Kyckling, Middag, Recept

Ännu en lyckad hittepå middag! Det började med att jag var sugen på grillad kyckling, och starka korvar, o pesto o….ja ni ser vart det barkar. Receptet är beräknat till 2 pers och du behöver följande…

1/2 grillad kyckling

1 liten påse ruccola

2 dl creme fraiche

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika

1,5 msk pesto

2 soltorkade tomater

1 ölkorv med chilli eller vitlökskrydda

salt, peppar

1 pkt mozzarella

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta bort skinnet på kycklingen om du vill (jag gjorde det). ”Dra” av köttet och dela det i strimlor med fingrarna. Lägg i gratängform. Ta en näve ruccola och hacka grovt. Blanda med kycklingen. Mät upp creme fraiche i en skål, pressa i vitlöken och blanda ner peston. Dela paprikan i mindre bitar och kör den och tomaterna i mixer tills det blir en slät massa. Häll paprika blandningen i cremefraichen och blanda. Salta och peppra. Häll detta över gratängen. Skiva ölkorven i små bitar. Riv mozzarellan och lägg ovanpå. (Nästa gång tänker jag blanda mozzarella med parmesan, bör bli ännu godare.) In i ugnen tills det fått fin färg 15-20 min.

Till detta hade vi bara grönsallad, olika sorter - ruccolla, isberg, och maché. Ringlade lite citronolja ovanpå och toppade med flingsalt.

Yummy delish!