Råttgift

november 14, 2011 i E-soppa

Jag försöker att inte övertala folk i min närhet att börja äta som jag (eftersom det är den rätta vägen =) Men det är svårt!!!! Det finns dock ett par saker som jag kommer tjata om  och vi börjar med användandet av margarin. Margarin är ingen naturlig produkt och margarin är inte smör.Margarin är kemiskt hittepå! Alla som använder flytande margarin, Becel (som påstås vara kolesterolsänkande och bra för hälsan ”mini”-lätta m.m.  Sorry. Ni har blivit lurade. Visst har man hört att flytande fett är bra och fett i fast form är dåligt…Hittepå det med!

Margariner är till stor del gjorda av vegetabiliska oljor och oljor är som bekant rinnande. För att oljorna ska fungera i fast form så genomgår dom en kemisk process som är allt annat än hälsosam. Livsmedelsverket medger på sin hemsida att följande kemikalier används vid tillverkning av margariner:

Extraktionsbensin (hexan)
Aceton
Nickelspån
Natronlut
Fosforsyra och citronsyra
Blekmedel
Som förorening i margarinet behandlar man:

Metanol (bildas av natriummetylatet vid omestringen)
PAH (polyaromatiska kolväten, några av de mest cancerframkallande ämnen som finns)
Men Livsmedelsverek vill inte ange i vilka produkter och i vilka halter de kemiska ämnena förekommer.

På den svenska marknaden finns det enbart två fetter utan kemiska tillsatser: smör och bregott (original)

Detta var bara ett litet inlägg på allt snusk som finns om margarin. Läs resten av artikeln.Fortfarande inte övertygad? Kolla upp det här med då.

Gör er själv en tjänst och släng ”råttgiftet”. Det är inget bra för kroppen. Nu har jag varit förmanande nog, svär att det dröjer i alla fall ett par dagar innan nästa kommer=)

Over and out

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...